e-Ügyintézés

 Perkapu2016. július 01. napjától kötelező a bírósággal való elektronikus kapcsolattartás a 2015. évi CCXII. törvény alapján.

A közigazgatási perekben illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben, a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára kötelező az elektronikus kapcsolattartás 2016. július 1-től. Az elektronikus kapcsolattartáshoz szükséges nyomtatványok az ÁNYK-val (A nyomtatvány kitöltéséhez az ANYK keretprogram szükséges. Elérhető a www.nav.gov.hu oldalon) kitölthetőek és ügyfélkapun keresztül beküldhetőek (magyarorszag.hu).

 A nem megfelelő űrlapon benyújtott kérelmet a rendszer nem tudja feldolgozni – függetlenül attól, hogy a beküldő az értesítési tárhelyére ez esetben is megkapja a „befogadás-visszaigazolás” értesítést. Tehát, a nem rendszeresített űrlapon előterjesztett beadvány beérkezik ugyan, de nem tekintendő joghatályosan benyújtottnak, nem fűződnek majd hozzá benyújtásra vonatkozó anyagi és eljárásjogi határidők.

Kérjük, hogy  beadványukat a legújabb űrlapon terjesszék elő!

Az ÁNYK űrlapok tartalma változhat, ezért az Általános Nyomtatványkitöltő programba már korábban telepített űrlapokat folyamatosan frissíteni szükséges!

 

PERKAPU Keresetlevél benyújtása 

K01 nyomtatvány

P26 nyomtatvány